Irbis Čekanka je sypké sladidlo přírodního původu získané z listů rostliny stévie doplněné rozpustnou vlákninou z kořene čekanky. Vhodné pro obohacení jídelníčku vlákninou v rámci zdravého životního stylu.
Steviolglykosidy patří mezi moderní sladidla, jsou získávány extrakcí z listů rostliny stévie.
Vláknina z čekanky (inulin), prochází trávicím ústrojím téměř v nezměněné formě. Působí až v tlustém střevě, kde se stává substrátem (potravou) pro střevní mikroflóru, která je důležitá pro lidský organizmus. Denní příjem 12 g inulinu příznivě ovlivňuje správnou činnost střev – přispívá k pravidelnosti stolice.
Jedna lžička sladidla osladí jako jedna lžička cukru při sníženém energetickém příjmu. Je vhodné k přímému slazení teplých i studených nápojů, k dochucení pokrmů (jogurtů, pudingů, kaší, smoothie, apod.)
Sladidlo má příjemnou sladkou chuť, snadno se rozpouští.
Doporučení denní dávkování: maximálně 3-4 lžičky denně.
Složení: vláknina z čekanky - inulin (98,8 %), sladidlo – steviolglykosidy (0,34 %), protispékavá látka – oxid křemičitý.
Základní vlastnosti | |
---|---|
Výrobce | VITAR |