Temperamentní a svéhlavá fretka, ale i něžná a hravá společnice ve Vaší domácnosti

Temperamentní a svéhlavá fretka, ale i něžná a hravá společnice ve Vaší domácnosti

Rozhodli jste se pro nového člena rodiny, kterým bude fretka? Připravte se na trochu svéhlavého tvora, který miluje noční život. Na druhou stranu je tento rozpustilý rošťák milý a užijete si s ním dost zábavy. Pokud ho naučíte chodit na vodítku, s radostí Vás doprovodí na procházku.

 

Soukromý prostor pro spánek a relaxaci

S rozvahou rozmyslete, kde bude Vaše milá fretka trávit svůj čas. Kam nejlépe umístit pelíšek, tak aby měla fretka pohodlí. Nezapomínejte na její noční život. Pokud tedy nechcete být rušeni z nočního spánku, vyčleňte ji prostor mimo Vaší ložnici a další prostory, kde uvítáte klid. Fretka se ráda ubytuje v měkkém pelíšku podobně jako kočky, nebo psi. Pokud ji chcete nastavit jasné mantinely pro pohyb, lze ji pořídit i prostornou klec, nebo lépe voliéru. V případě, že se rozhodnete pro její volný pohyb po celém bytě, mějte na paměti, že je velice zvídavá. Bude chtít prozkoumat každý kout, skrýš a Vaše oblíbené dekorace. Chovem v bytě si však k fretce vytvoříte úzký kontakt a bude tak krotká a přítulná.

 

Krmení dravé zvěře

Fretka je masožravec, s vegetariánskou stravou na ni rozhodně nechoďte. Ráda si pochutná na čerstvém mase, jako například kočka. Můžete ji dopřát krmivo na míru přesně dle jejich preferencí a potřeb. Praktické balení v konzervě, nebo kapsičce jistě uvítáte kdykoliv. Zvolit můžete i chutné granule s obsahem živočišné bílkoviny, obilovin, vitamínů, tuků a minerálních látek. Navíc si chroupáním granulí mechanicky čistí zuby od plaku. Pitný režim zajistí praktická napáječka, na kterou si fretka rychle zvykne. Pro zpestření jídelníčku můžete zařadit vitamínové doplňky stravy a další pamlsky určené pouze fretkám.

 

Precizní péče

Fretka je mimořádně bystrá, přítulná a milá společnice. Kromě hraček, prolézačky, houpačky a dalšího vyžití ji můžete dopřát i voňavou koupel s pečujícím šamponem. Vyživíte tak její kůži a srst, dodáte lesk a pružnost. Do pravidelné péče zařaďte i stříhání drápků.

 

Další potřeby, které se Vám budou hodit:

  • Měkká podestýlka pro stavbu hnízd a pelíšků.
  • Postroj pro zvídavé fretky, které budou ochotné s Vámi jít na procházku.
  • Komfortní a útulná klec.
  • Potřeby na pěstění nejen s antiparazitním účinkem.
  • Chutné a vyvážené krmivo s potřebnými živinami pro vitální život Vaší fretky.
  • Nezbytné hračky, prolézačky, nebo houpačky pro nikdy nekončící zábavu.

 

Hravý mazlíček s nevinným pohledem Vám bude dělat společnost po dlouhé roky, dožívá se až 8 let. S fretkou si užijete spoustu legrace. Užívejte si bezstarostné chvíle s tímto přítulným mazlíčkem.