Léto, prázdniny a cestování se psem. Plánování je základ pro pohodovou dovolenou

Léto, prázdniny a cestování se psem. Plánování je základ pro pohodovou dovolenou

Krásné letní počasí, dovolená, prázdniny. Kdo by odolal cestování, poznávání nových koutů, trávení volného času u vody, nebo v horách. Pokud Vás na cestách doprovází čtyřnohý mazlíček, je nutné i pro něj sbalit další „zavazadlo“ s potřebnými doplňky. V neposlední řadě se jedná o krmivo, nebo nezbytné dokumenty.

 

Pečlivá příprava a plánování dovolené

Pokud budete trávit dovolenou se svým čtyřnohým parťákem, pečlivě promyslete, kam s ním vyrazíte. Zvolit ideální ubytování a podřídit se i jeho rytmu je podmínkou. Jestliže cestujete po Čechách je to v podstatě celkem jednoduché. V případě jakýchkoliv potíží se kdykoliv obrátíte na potřebného veterináře v okolí, nebo i další věci zařídíte téměř bez obtíží a jazykové bariéry.

Rozhodli jste se vycestovat do zahraničí? Nezapomeňte vzít s sebou očkovací průkaz a další důležité dokumenty. Poraďte se před odjezdem se svým veterinářem, zda je pro Vašeho psa cesta vhodná či nikoliv.

  • Cestovní pas pro Vašeho psa,
  • kontrola nezbytných očkování,
  • mikročip je nutnost pro vycestování do zahraničí,
  • nezapomeňte vzít s sebou léky, které Váš pes potřebuje,
  • zajištění vhodné dopravy a ubytování,
  • zjistěte si místní zákony dané země v případě cestování se psem.

Komfortní ubytování bez omezení

Zaměřte se na ubytovací zařízení s přízviskem „dog friendly“, aneb takové, kde se na Vašeho psa nebudou dívat skrz prsty. Hotely, kempy, nebo penziony, kde budete se svým psím kamarádem vítáni již nejsou výjimkou. Je dobré se ale předem informovat a ubezpečit se, že bude Vaše dovolená se psem akceptována ze strany ubytovatele.

 

Cesta za zážitky

Dalším krokem, který bude nutné zvládnout je cestování. Pokud Váš pes těžko snáší cestování dopravními prostředky, zvažte destinaci, aby se zbytečně po cestě netrápil. V případě, že zvolíte cestu autem, dělejte pravidelné zastávky na venčení, přísun vody, nebo krmiva. Nezapomeňte na hračky pro zpestření a zpříjemnění cestování. V horkém počasí přijde vhod chladící podložka, nebo vesta. Je naplněná gelem a zchlazená na nejnižší možnou teplotu vydrží funkční až několik hodin. Případně můžete psovi nabídnout chladivé kousátko, kterým se, jak zabaví, tak i zchladí.

 

Praktické balení krmiva na cesty – chutné kapsičky s jemným masem

Skvělou volbou jsou masové kapsičky pro psy. Usnadní Vám dávkování krmné dávky, jsou skladné a především praktické. Šťavnatá porce vynikajícího jemného masa je vždy po ruce. Balení se Vám s přehledem vejde i do kapsy. Je tedy vhodné nejen na cesty. Mokré krmivo je vhodné podávat kdykoliv během dne, hydratuje a zároveň dodává energii, potřebné vitamíny a minerální látky.

Benefity masových kapsiček:

  • Delikátní chuť a aroma,
  • proteiny a zdroj energie,
  • minerální látky, stopové prvky, vitamíny,
  • široký výběr dle druhu masa a konzistence,
  • vhodné pro všechna plemena psů,
  • maximální chuť v praktickém balení

Masová kapsička se může stát luxusním chuťovým zážitkem. Potěšte Vašeho psa jemným kuřecím, hovězím, krůtím, rybím, nebo jehněčím masem. Příjemné zpestření k běžné krmné dávce, nebo i jako plnohodnotné krmivo. Můžete Vašemu psovi dopřát šťavnaté maso ve šťávě, v želé, nebo v omáčce.